Upploppen i helgen visar att mångkulturen förstör Sverige. ”Vi har varnat för konsekvenserna”, skriver Jimmie Åkesson i en debattartikel i Aftonbladet idag.

Han påpekar att det ytterst är de enskilde våldsverkarna som är ansvariga för sina handlingar, men att det finns underliggande faktorn är obestridbar: ”Det rör sig om ansvarslösa politiker som över tid stuckit huvudet i sanden och förnekat enkla logiska samband.”

Mångkultur har skapat invandrartäta skuggsamhällen där Sverigefientlig kultur har frodats. Det polisföraktet som visas i dessa skuggsamhällen saknar motstycke i något av våra nordiska grannländer och även i svensk historia, skriver Åkesson i Aftonbladet.

Sverigedemokraterna har ambitionen att nå ett nettominus inom migrationen, alltså att fler ska lämna landet än de som kommer hit. Det ska ske bland annat genom att myndigheterna skyndsamt verkställer beslutade utvisningar.

Påminna om vad som är rätt och fel

Vänds inte utvecklingen – genom att stoppa kravallerna och påminna om vad som är rätt och fel – bäddar man för mer segregation, mer hat och mer våld.

För att möta skuggsamhället med full kraft krävs en ny politik, skriver Åkesson. Några av de punkter han tar upp:

  • Möjlighet att utfärda utegångsförbud, visitation- och identifikationsplikt.
  • Polisen ska få tillgång till vattenkanoner, gummikulor och tårgas för att snabbt ta kontroll över urartade situationer.
  • Förenkla reglerna för husrannsakan.
  • Inrätta en kravbaserad integration och koppla välfärd och bidrag närmare medborgarskapet.
  • Höja kraven för medborgarskap där språkkrav och delaktighet i vårt gemensamma Sverige genom att först göra sin plikt och sen kräva sin rätt är en självklarhet.
  • Åtgärder mot våldet och oredan i skolan. Bråkiga och våldsamma elever ska placeras på statliga pliktskolor på annan ort.
  • Skarpare verktyg så att polis och kronofogde kan beslagta ägodelar vars inköp inte kan styrkas.

Åkesson i Skäggetorp idag

Vid lunchtid idag besöker Jimmie Åkesson Linköping och bostadsområdet Skäggetorp där kravaller tog över i påskhelgen.

Där kommer han att presentera ett helt program mot kriminaliteten.