Sverige är ett helt annat land än för 30 år sedan. Den massiva invandringen från Mellanöstern gör att det finns ett helt annat våldskapital som många är beredda att använda för att få sin vilja fram. Detta resultat av migrationen måste återspeglas i polisarbetet. Poliser måste få skjuta för att döda.

Jag har länge förundrats över hur de som vill ha stor invandring samtidigt tror att vi kan behålla typiskt svenska beteenden. Som att polisen inte får använda något som helst våld i svåra situationer. Det är alltid polisen som får hård kritik när något hänt brottslingen vid ett ingripande.

Klemigheten måste rensas ur polishandboken

Ett exempel är att polisen inte längre får starta biljakt. Den misstänkte kan ju köra av vägen och skada sig. När en alert polis beordrade broöppning för att stoppa en flyende bil vars förare begått brott, och denne brottsmisstänkte körde genom bommarna och dog när bilen hamnade i vattnet, fick polisen enorm kritik. Det ansågs vara polisens fel att den misstänkte brottslingen körde sönder bommarna och ut i vattnet. (Ni vet, ”vad hade den stackarn varit med om”.) Vakthavande polis dömdes i domstol för att han gjorde sitt jobb.

Detta är ett apart moraliskt tänkande som gått för långt, redan i ett samhälle som är lugnt och där polisen inte har så många ingripanden att göra.

Och i ett samhälle som importerat hundratusentals människor från världens värsta våldshärdar, är det fullständigt vanvett att tillämpa gamla svenska, snälla och omtänksamma metoder vid kravaller och upplopp.

Uppgradera med paramilitär polisförmåga

Polisen måste uppgraderas för att kunna utkämpa regelrätta slag i bostadsområden där kravaller och upplopp organiseras av kriminella klaner.

Om polisen i sådan situation hamnar i numerärt underläge och trängd situation ska de ha rätt att skjuta ihjäl upprorsmakarna. För detta måste polisen specialutbildas. Särskilt ledning och taktik behöver graderas upp rejält. Denna förmåga verkar ha varit fullständigt inkompetent och handlingsförlamad inom polisen de senaste dagarna.

Paramilitär polis måste införas i Sverige så att städerna i landet kan försvaras mot upplopp organiserade av kriminella klaner och grupperingar.

När polisen satt sig i respekt, höjs tröskeln för att starta upplopp och kravaller. Ökat våldskapital hos polisen kommer att göra samhället lugnare. Buset vet då att de snabbt kommer att stoppas. Inte som nu, kunna se polisen som lallande snälla idioter som man kan besegra, plundra och sedan sätta deras fordon i brand. Polisen är efter påskhelgen en besegrad styrka. Tillintetgjord moraliskt.

Varför? Demokratins överlevnad hänger på det

Ordningsmakten i en demokrati måste se till att ha våldsmonopol. Annars blir de demokratiskt fattade lagarna värdelösa. Därför måste kriminella element som utmanar ordningsmakten slås ned med all kraft.

Bara så kan den stora majoriteten laglydiga medborgare skyddas.

*

Inlägg av polis med nära 15.000 följare som förutsåg skjutningarna i Norrköping igår: