De tre stora partiernas partiledare toppar förtroendelistan för svenska folket enligt Novus. Det är inte helt vanligt att det är så. Annie Lööf rasar och får sitt lägsta stöd sedan 2012.

För Annie Lööf (C) syns en statistiskt säkerställd nedgång på -4 procentenheter. Hon har ganska stort/mycket stort förtroende hos 18 procent av väljarna.

I topp finns Magdalena Andersson på 54 procent, Ulf Kristersson på 34 procent och Jimmie Åkesson på 26 procent, rapporterar SVT.

Ett skäl till att Andersson ligger i topp är att S-väljarna är snålast med att ge förtroende för andra partiers ledare. Här är SD-väljarna mycket mer generösa, vilket ger Andersson och Kristersson högre siffror.

I staplarna syns att av S-väljarna har bara 9 resp 5 procent förtroende för M- och SD-ledarna. Samtidigt har SD-väljarna större förtroende för andra: 45 procent av SD-väljarna har förtroende för Ulf Kristersson och 15 procent för Magdalena Andersson. Av M-väljarna har 37 procent förtroende för Andersson och 29 procent för Jimmie Åkesson.