Ungerns nationalkonservative premiärminister Viktor Orbán har vunnit en fjärde mandatperiod med jordskredsseger i landets allmänna val. Det visar den nästan klara röstsammanräkningen.

Hans nationalistiska parti Fidesz hade 53,1 procent av rösterna och 98 procent av rösterna var klara, rapporterar BBC

”Det här är en enorm seger”, sa Orban till jublande supportrar i huvudstaden Budapest sent på söndagen. ”Man kan se den från månen, men säkert från Bryssel också.”

Halv miljon flyktingar

Ungern delar gräns med Ukraina och har hittills tagit emot mer än en halv miljon flyktingar. Viktor Orban insisterar på att han håller Ungern utanför kriget genom att hjälpa folket men vägra att leverera vapen till Ukraina.

Segern är Fidesz fjärde raka vinst i parlamentsvalen sedan 2010. Det nationella valmyndigheten beräknar preliminärt att Fidesz kommer att få 135 platser, två tredjedelars majoritet, och oppositionsalliansen 56 platser.

Premiärminister Orban, 58, har haft ett problematiskt förhållande till EU, som anser att Fidesz har undergrävt Ungerns demokratiska institutioner, skriver BBC.

Oppositionen har under valrörelsen anklagat Fidesz för att isolerat Ungern från makthavarna i EU och hävdat att valet stod mellan ”Orbán och Europa”.