Diktaturen Kina stämmer in i de röster som vill strypa den svenska yttrandefriheten. I Kina blir det förföljelse, fängelse och död för den som säger emot regeringen. Borde det vara så i Sverige också?

KOMMENAR. Det är komiskt hur kommunistregimen i Kina nu sällar sig till både de vänsterdebattörer som tar avstånd från yttrandefriheten efter upploppen i påskhelgen. Bara man stoppar Rasmus Paludan blir allt lugnt, är den kinesiska synsättet.

Ännu en komisk aspekt är att Kina uppger att svensk yttrandefrihet innebär ”dålig behandling av muslimer”.  

Bra behandling av muslimer är det däremot att fängsla tusentals muslimer i koncentrationsläger, så som Kina gör i regionen Xinjiang.

De svenskar som framför samma syn som Kina kanske har anledning att fundera över vems intressen man går.

*

Se mer: Respect religious beliefs of Muslims, China tells Sweden