Utanförskapsområdet Skäggetorp i Linköping ska få besök av Jimmie Åkesson (SD) på torsdag. Han kommer att på plats möta allmänhet och media i området som drabbades av upplopp i påskhelgen.

Stadsdelen Skäggetorp är ett särskilt utsatt område enligt polisens definition. Alltså ett bostadsområde där det råder ”en allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen” och där ”systematiska hot och våldshandlingar” sker mot vittnen, målsägare och anmälare.

Efter påskhelgens upplopp och kravaller kommer Sverigedemokraternas partiledare att besöka ett av de områden som utsattes för laglösheten, Skäggetorp.

”Vår grundlagsfästa yttrandefrihet har satts på prov och utmanats av sverigefientliga grupperingar. Det hatet som dessa människor hyser mot poliser är både chockerande och mycket allvarligt. Rapporter och vittnesmål har strömmat in om omfattande skadegörelse, våld mot poliser, stenkastning, brandbomber och skottlossningar”, skriver partiet i pressmeddelande.

Jimmie Åkesson kommer också att presentera ett nytt kriminalpolitiskt förslag med utgångspunkt i oroligheterna.