Också senaste helgen har varit våldsam. Men istället för upplopp handlar det om skottlossning i flera städer. I Uppsala både på fredag och lördag.

Skjutningarna tycks bara bli fler. Helgens facit är sex skottlossningar, varav fem utomhus på allmän plats och en skjutning inför fru och barn under rån i hemmet.

Man hittad skjuten vid arena

Polisen larmades klockan 22.19 på lördagskvällen till Göransson arena i Sandviken. Där hittades en skottskadad man på parkeringen.

Mannen ska vara i 20-årsåldern. Han fördes till sjukhus med ambulans.

– Skadorna är inte livshotande, säger befäl vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Man skjuten i villa inför fru och barn

En pappa i 30-årsåldern skottskadades vid ett rånförsök i Västerås, rapporterar Sveriges Radio. Mannen sköts i köket inför fru och barn i samband med ett misslyckat klockrån.

Larmet kom in vid 22.02 lördagskvällen. Mannen sköts i en villa i ett område i västra Västerås.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till grovt rån alternativt grov misshandel, men fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Ingen är gripen.

Skjuten utanför mataffär 

På fredagskvällen hittades en ung man skottskadad utanför en matbutik i Nyköping. Våldsbrottet utreds som mordförsök, säger polisens regionledningscentral till TT.

– Det rör sig om kraftigt våld, riktat mot en yngre person, sade polismästare i Nyköping till Södermanlands Nyheter under kvällen.

Han vill inte säga på vilket sätt brottsoffret har skadats, men tillståndet ska enligt vården inte vara livshotande.

Polisen fick larmet strax före klockan 21 och en stor yta spärrades av. En betydande polisinsats drogs i gång och inom en timme kunde en misstänkt förövare gripas, rapporterar Expressen.

Man skjuten utanför restaurang 

En man skottskadades vid en skjutning på gatan i bostadsområdet Sävja i Uppsala under fredagseftermiddagen.

Flera personer som befann sig vid platsen ska ha sett vad som skedde.

Enligt vittnesuppgifter från platsen ska den skadade vara en man i 40-årsåldern och han ska ha blivit skjuten i båda benen. Allmänhet hjälpte till att stoppa blödningarna initialt, rapporterar SVT.

”Vi har en hel del bra spår att arbeta med, men just nu är ingen misstänkt eller någon gärningsperson gripen”, säger polisens presstalesman.

Skottlossning vid parkeringsplats 

På lördagskvällen skedde en skottlossning vid en parkeringsplats i Nyby i Uppsala, uppger polisen. Bara ett dygn tidigare skedde en skottlossning i Sävja, rapporterar Sveriges Radio.

Ingen är gripen och det finns inga uppgifter om någon skadad.

Skottlossning i bostadsområde

Vid fyratiden på söndagsmorgonen fick polisen flera larm om misstänkt skottlossning från bostadsområdet Nickstahöjden i Nynäshamn. Tomhylsor och flera skottskadade bilar mötte polisen när de kom till platsen. I nuläget tyder inget på att någon person är skadad, rapporterade TT.

— Vi gör en teknisk undersökning av den avspärrade parkeringsplatsen och letar nu efter en eller flera eventuella gärningsmän.

En förundersökning om grovt vapenbrott är inledd.