L-partiets dåliga siffror beror på att ”Sverige” inte skulle vara ”redo för en skvart kvinna”. Det säger Liberala ungdomsförbundets ordförande som inte gjort annat än kritiserat Sabuni under hela hennes tid som partiledare.

KOMMENTAR. Det är häpnadsväckande hur lättvindigt som liberaler anklagar svenskar för att vara rasister. Nu vill man skylla Liberalernas dåliga opinionssiffror på att svenskar skulle vilja stödja en svart kvinna.

– Alltså Sverige är ju inte redo för en svart kvinna.

Det var i P3 – naturligtvis – som ungdomsförbundets ordförande Romina Pourmokhtari fällde denna kommentar som svar på frågan varför L ligger så dåligt till i opinionen.

Hårda utfallen mot Sabuni från ungdomsförbundet

Men ingen har gjort mer för att lägga fällben på Nyamko Sabuni än ungdomsförbundet. Här är tre snabbt framtagna attacker från LUF:s sida mot henne.

1) Kritiserade Sabunis asylpolitik:

– En farlig väg att gå, sa Romina Pourmokhtari till TV4 i november 2019 om utspel från partiledaren.

2) När Sabuni gjorde sitt första gemensamma utspelet med SD, M och KD: 

– Vi är självklart kritiska till detta. Strategiskt är det konstigt att gå ut i en fråga som man ändå inte kommer att vinna. Det fyller inte något större värde, säger Romina Pourmokhtari till SvD i maj 2021.

Detta trots att partiets högsta beslutande organ givit klartecken för sin partiledare att söka samarbete på områden där men är överens i sak. Ungdomsförbundet går alltså inte enbart emot Sabuni utan ett demokratiskt fattat beslut inom det egna partiet.

3) När Sabuni talat för mer kärnkraft har detta ogillats:

– Vi kan inte låta som andra partier med kärnkraftstourettes, sa Romina Pourmokhtari till Expressen.

Det är liberaler som inte är redo

Under hela sin partiledartid från juni 2019 har Nyamko Sabuni varit utsatt för internt krypskytte och hård kritik, inte minst från vänsterliberaler i Stockholm och LUF. Är det några som inte är redo för en kvinna som Sabuni så är det Liberala ungdomsförbundet.