När kriget kommer nära ser vi vilka som tänker smita från landet snabbare än kvickt: liberaler och vänstermediernas tyckarelit. De saknar den grundläggande nationalistiska identitet som krävs för att vilja försvara svensk demokrati och rättsstat.

Häromveckan blev Calle Schulman omtalad därför att han tänkte fly landet om det invaderades av främmande makt, istället för att försvara det. I ”Morgonpasset i P3” sa han (10/3) att han inte tänkte göra som ukrainarna och ta till vapen för att försvara sitt land: ”Stå upp för vad, ärligt hörni? Det finns massor andra länder och värderingar som är bättre än våra.” 

I DN-kultur skriver Fredrik Strage (18/3): ”Ursäkta min brist på patriotism men att offra sitt liv för Sverige är inte mer begåvat än att offra sitt liv för, säg, Luxemburg eller Australien eller något annat meningslöst ställe.”   

Nu har också riksdagspartiet (än så länge) Liberalerna publicerat ett filmklipp (29/3) där Nyamko Sabuni över sju sorters kakor berättar om en väninna som tänker fly till Norge om kriget kommer. ”Och jag har tänkt precis samma sak! Vi har Skillingmark i Värmland, där kan vi klara oss med mat och vatten. Och blir det ännu värre så kör vi över till Norge!”

Sviker svenska folket

Dessa vänsteraktivister och liberaler är fullständiga egoister. De tänker bara på sig själva. Varför? Därför att de inte är nationalister. De ser ingen samhörighet med svenska folket. De kan leva var som helst på jorden och känner ingen som helst lojalitet till oss som bor och lever i Sverige.

De är globalister. Av dem kan vi inte räkna med något stöd om det kniper.

De kommer att svika. Springa och gömma sig. Fly från ansvaret att försvara vår kultur, vår livsstil, vårt samhälle.

Demokrati och frihet bygger på nationalism

För att känna vilja att försvara Sverige krävs att man har en känsla för sitt hemland, att man tycker det samhälle som äldre generationer har byggt upp är värt något. Man måste vara nationalist, iallafall till den grad att man tycker vi har en samhörighet här, ett hem. Att man värdesätter det ”vi” som talar svenska. Att man förstår det enorma värdet av att vi tillsammans byggt upp och kunnat njuta av den frihet och trygghet som Kungariket Sverige har skapat för oss.

Kriget i vår närhet ställer på sin spets frågor om lojalitet och samhörighet.

Här måste du välja. Mellan det nationella perspektivet, som värnar vårt svenska samhälle, och det globalistiska perspektivet där man inte har några skyldigheter till sitt samhälle utan kan smita iväg för att slippa riskera något för egen del.