Upploppen i Linköping och Norrköping där svenska staten fullständigt tappat greppet har fått vissa att förespråka att det svenska ska dra sig undan för att inte förarga islamister. Men det är att kapitulera för de totalitära idéer som dominerar i världen.

Bilar brändes, polisbilar plundrades, poliser fick föras till sjukhus, brandbilar vandaliserades. Allt medan pöbeln ropade ”allahu akbar”.

Sverige som nation håller på att falla samman.

Det finns ingen vilja att försvara den grundlag och de regler som beslutats i demokratisk ordning. Svenska etablissemang vill låta pöbeln ta över. Ja, iallafall när pöbeln är muslimsk.

Galen naivitet

De som inte försvarar yttrandefriheten har bara en tanke i huvudet: man vill vara snäll och god. Man behöver inte sympatisera med islamister eller andra extremister, men man längtar efter att få visa sig så god som möjligt.

Problemet är bara att denna galna naivitet innebär att man låter allt det svenska folket i generationer byggt upp gå förlorat.

Många debattörer agiterar mot yttrandefrihet.

Ett exempel är den kristne och ibland konservative författaren Joel Halldorf, som ursäktar islamisterna i Linköping och Norrköping genom att föreslå att demonstrationer för yttrandefriheten – inom vilket kritik av religion är en fundamental del – inte borde sker nära muslimer.

Upplopp bara första steget

Han förstår inte att dessa upplopp bara är första steget i ambitionen att avskaffa yttrandefriheten i Sverige. Om yttrandefriheten kan stoppas i ”segregerade områden”, kommer man att ta nästa steg, det vill säga genomföra upplopp i större städer till dess ALL yttrandefrihet i Sverige är avskaffad – och de svenskar som vill använda sig av sådan frihet måste emigrera till något västland som ännu inte underkastat sig islam.

Jag är så trött på denna goda naivitet som kommer att bli det svenska samhällets undergång, om den inte avslöjas som så destruktiv den faktiskt är.

De som bosätter sig i Sverige har att respektera svensk grundlagsrätt att häda och kritisera religioner. Den som inte vill tillåta det har att lämna landet. Varför inte bege sig till Saudiarabien eller andra länder där islam är förhärskande och ingen som helst yttrandefrihet råder? Då kan vi i den kalla nord lämnas ifred med våra för islam så utmanande traditioner av demokrati, rättsstat, pluralism, jämlikhet och yttrandefrihet.