På fredagseftermiddagen sköts en man i Gårdsten i norra Göteborg. Sent på kvällen kom en skottskadad person till sjukhuset i Växjö.

Larm inkom kl 15.38 om skottlossning i närheten av Saffransgatan i Gårdsten. Polisen hittades en skadad man på platsen. Enligt polisen var mannen vid medvetande och gick att tala med.

– Vi fick in uppgifter om att det hörts tre skott. Mannen hittades utomhus men vi vet inte var skjutningen inträffade, säger polisens presstalesperson till DN.

Händelsen betecknas som försök till mord alternativt dråp.

Mannen är allvarligt men inte livshotande skadad, uppger polisen.

Skottskadad i Växjö

Sent på fredagskvällen kommer en man i 25-årsåldern till akuten i Växjö. Han ska ha tagit sig till sjukhuset med privatbil. Vid klockan 22.45 konstaterade polisen att man nu har ett misstänkt mordförsök att hantera.

Han ska ha blivit skjuten i Araby, där polisen upprättade avspärrningar.

– Polisen på plats vet vem målsäganden är, men hur de vet detta vill vi inte gå in på i nuläget, säger polisens presstalesperson till SVT.

Under lördagsmorgonen meddelade polisen att den misstänkta brottsplatsen är fortsatt avspärrad och att kriminaltekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen under lördagen.

Skottskadan ska inte vara allvarlig.