Generalmajor Andrey Sukhovetsky dödats på onsdagen av en prickskytt utanför Kyiv i Ukraina, rapporterar flera medier.

Generalmajoren var befälhavare för specialstyrkan Spetsnaz och biträdande chef för 41:a armén, som också dekorerades för sina insatser då Krim ockuperades 2014. Hans död utgör ett stort bakslag för Rysslands ”särskilda militära operation”, skriver Daily Mail. Också The Independent, Newsweek mfl rapporterar om generalens död.

En militärkälla bekräftade att han dödades ”av en prickskytt”. Den överlägset högste ryske militär som hittills har dött i konflikten kommer att begravas i Ryssland på lördag.

Att ledande ryska officerare faller i kriget kommer att ses som ett tecken på att invasionen inte fortskrider som planerat. Beskedet kommer när Ukrainas väpnade styrkorna hävdade att de hade oskadliggjort 9000 ryska soldater första veckan av invasionen. Kreml insisterar på att mindre än 500 av dess soldater har dött och 1600 skadats.