Den man som skadats vid en skjutning på ett gym i Stockholm var inte måltavlan, enligt polisens teori. Enligt medieuppgifter ska skytten tagit sin in i lokalerna och riktat vapnet mot en person ur ett kriminellt nätverk. En gymbesökare ska då ha försökt brotta ner skytten men blivit då skjuten i tumultet som uppstod.

Det var vid lunchtid igår som polisen larmades till gym i Vasastan i centrala Stockholm. En man hade skjutits i huvudet och har livshotande skador.

En polisjakt startade efter skytten som ska ha flytt därifrån springandes. Tunnelbana och pendeltågstrafik stoppades av polisen under en tid. Ingen misstänkt person har dock gripits.

Sköt fel gymbesökare

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen analyserat händelseförloppet och ett möjligt motiv som man för närvarande arbetar efter.

Flera personer på gymmet blev vittne till mordförsöket. Gärningsmannen riktat pistolen mot en person som tillhör ett kriminellt nätverk.

En annan gymbesökarna ingrep och försökt brotta ned den beväpnade mannen. I samband med det ska tumult ha brutit ut och flera skott avlossats. Gymbesökaren, som ska ha försökt stoppa brottet, träffades av en kula.

Vittnesuppgifterna tyder på att den skottskadade inte var måltavlan.