Larm om att flera personer dödats eller skadats på Latinskolan i Malmö inkom på måndagseftermiddagen. En man med kniv och yxa hade gått till attack.

Det var strax efter kl 17.00 på måndagseftermiddagen som polisen fick larm om flera skadade personer på gymnasieskolan Latinskolan i Malmö, med omkring 1.100 elever. När polis och ambulans kom till platsen anträffades två svårt skadade. Det var två kvinnor i 50-årsåldern anställda på skolan. De fördes till sjukhus med ambulans, men deras liv gick inte att rädda.

En person, en 18-årig man greps i anslutning till händelsen och är misstänkt för mord. Vad som ligger bakom händelsen är ännu oklart.

–  Det är med stor sorg som vi kan konstatera att två personer mist sina liv i denna fruktansvärda händelse och våra tankar går till deras anhöriga och vänner, säger chefen för polisområde Malmö enligt polisens hemsida.

50-tal i skolan vid attacken

18-årigen är elev på skolan och har gått till attack med yxa och kniv inne på skolan, där ett 50-tal personer befann sig. Många rusade ut i panik medan andra tog skydd i klassrum.

18-åringen ringde senare till 112 från skolan.

– Jag sitter på tredje våningen och jag har lagt ifrån mig vapnen och jag har mördat två personer, ska han ha sagt enligt Aftonbladets uppgifter.

Gripandet ska ha varit odramatiskt och han ska ha erkänt gärningen.

– Det finns vittnesmål från lärare på skolan som säger att han betett sig väldigt konstigt hela vintern och att man varit rädd att något ska hända, säger en källa.

Motivet till attacken är fortfarande oklart.

Polisen utgår från att mannen agerat ensam.