Oligarken Roman Abramovitjs dotter Sofia gör en hård markering mot Putins krig i sociala medier – och hon är inte ensam.

”Den största och mest framgångsrika lögnen i Kremls propaganda är att de flesta ryssar ställer upp för Putin”, skriver hon på Instagram.

Sofia Abramovitj, 26, är en av Storbritanniens rikaste döttrar. Hennes pappa? Den ryska-israeliska mycket rika och inflytelserika affärsmannen Roman Abramovitj som är god för 130 miljarder.

Nu tar hon ställning mot Putins krig på sociala medier, rapporterar Expressen (betalvägg). I en bild hon publicerat på Instagram finns ett starkt avståndstagande till den ryska invasionen i Ukraina och mot Putin: ”Den största och mest framgångsrika lögnen i Kremls propaganda är att de flesta ryssar ställer upp för Putin.”

Flera oligarkers barn har gått emot Putin

Och hon är inte ensam. Flera barn till den ryska eliten har under de senaste dagarna markerat mot kriget på sociala medier.

24-åriga Jelizaveta Peskova är dotter till Dmitrij Peskov som ingår i Putins inre krets och är talesperson för diktatorn. Hon delat en helt svart bild med hashtaggen: ”#nejtillkrig”. Jelizaveta Peskova bor i Frankrike och har 177.000 följare på Instagram.

Maria Jumasjeva, 19, är dotter till Valentin Jumasjev, som också ingår i Putins inre krets och fungerar som rådgivare. Hon delar en bild på Ukrainas flagga med texten ”Nej till krig” på ryska. Hon deltog även i en antikrigsdemonstration i London, skriver The Independent. Hennes pojkvän, den ryska landslagsspelaren i fotboll, Fedor Smolov, 32, har också tagit ställning mot kriget.