Ryska attacker mot den ukrainska huvudstaden Kyiv har mötts av hårt motstånd, sedan den ukrainska militären säger sig ha bekämpat flera attacker.

Tidigt på lördagen meddelade ukrainska militären via Facebook att en arméenhet lyckades slå tillbaka ryska styrkor nära sin bas på en större gata i staden, rapporterar BBC.

President Volodymyr Zelensky säger i en ny video: ”Vi kommer inte att lägga ner våra vapen. Vi kommer att försvara vår stat.”

Ukraina har kontrollen

Sekreteraren för det nationella säkerhets- och försvarsrådet, Oleksiy Danilov, sa till den ukrainska nyhetssajten Lb.ua att armén har ”kontroll” över situationen.

”Vi stoppar horden med alla tillgängliga medel. Arméns militärer och medborgare har kontroll över Kiev”, sade Danilov.

I ett videoklipp som presidenten tagit själv och lagt upp på Twitter nu på lördagsmorgonen kan man se honom gå runt i Kievs regeringsdistrikt i ett uppenbart försök att bekämpa rykten om att han hade uppmanat armén att överlämna sig till ryska trupper.

”Det finns mycket falsk information på nätet som jag uppmanar vår armé att lägga ner vapen och att det finns evakuering”, sa Zelensky mot bakgrund av Kyivs mest kända byggnad, Gorodetsky-huset.

”Jag är här. Vi kommer inte att lägga ner våra vapen. Vi kommer att försvara vår stat.”