Den uppgörelse som Ebba Busch ingick med säljande mannen står fast. Svea hovrätt har beslutat att inte ge prövningstillstånd till mannen, som överklagat förlikningsavtalet som de båda skrivit under.

KOMMENTAR. Det har varit många turer kring husköpet. Trots att Ebba Busch haft underskrivet köpavtal och betalt handpenning vägrade säljaren att lämna över huset. Medierna ställde sig på säljarens sida och pekade ut Ebba Busch som okänslig. Men om ingångna avtal inte längre ska gälla drabbar det alla som säljer och köper fastigheter.

Efter en utdragen process ingick de båda parterna en förlikning i oktober, vilket skulle bli slutet på den infekterade hustvisten om en sjötomt utanför Uppsala som pågått sedan i augusti 2020.

Men i november 2021 ångrade sig mannen igen. Åter hävdade han att han tvingats skriva på, även om båda parter haft ombud skom skött affären.

Saknas skäl

Ebba Busch har hela tiden hävdat att allt gått riktigt till och att hon varit ”extremt noggrann” kring förlikningen. Hennes advokat ansåg också att det helt saknades grund för att överklaga.

Svea hovrätt konstaterar efter att ha gått igenom målet att det inte finns något skäl till att bevilja prövningstillstånd, något som krävs för att överklagan över huvud taget ska prövas av hovrätten, rapporterar UNT (betalvägg).

Därmed har inte endast Ebba Busch utan svenskt rättsmedvetande segrat.