Nya historiska prisrekord noteras idag. Svensk diesel är dyrast i världen. Detta rekorddyra pris har gjort att skåningar åker till Danmark för att tanka i stället. Där är bränslepriset märkbart lägre eftersom politikerna agerat annorlunda än svenska socialdemokrater och miljöpartister.

Med måndagens svenska prishöjning på diesel är priset på svensk diesel åtta öre dyrare per liter än vad det på den näst dyraste marknaden, i Hongkong, enligt internetsajten Globalpetrolprices.com, rapporterar TT.

I Danmark är kraven inte lika höga på att blanda in biobränsle i drivmedlet, vilket gör att literpriset för diesel är flera kronor billigare där än i Sverige.

”Det är många svenskar som tankar här” säger bilpendlaren Berndt som passar på att tanka i Danmark på vägen hem från jobbet, rapporterar SR.