I arabiskspråkiga kanaler har sedan en tid häftiga utfall publicerats där det hävdas att svenska staten systematiskt kidnappar muslimska barn för att placera dem i familjehem där de sekulariseras och exploateras sexuellt. Nu framkommer att partiet Nyans, bildad av utesluten centerpartist deltar i påverkanskampanjen.

Fler demonstrationer mot svensk socialtjänst och LVU-placeringar av barn är att vänta. I helgen är en av talarna på den planerade demonstrationen ledaren för det islamistiska partiet Nyans Mikail Yüksel. Han uteslöts 2018 ur Centerpartiet där han stod på valbar plats till riksdagen, sedan det avslöjats att han har samröre med den turk-islamistiska våldsbejakande rörelsen Grå vargarna.

Nu framkommer att Nyans deltar i hatkampanjen mot Sverige i muslimska länder.

– Det är en stor skam för oss alla i Sverige att problemet med socialtjänsten har uppmärksammats först nu när utländska medier börjar skriva om detta, säger Mikail Yüksel till Aftonbladet.

Han säger att han under senaste tiden berättat om anklagelserna mot svensk socialtjänst i medier i ett flertal länder i Norden, Turkiet och Arabvärlden.

Sverige anklagas i kampanjen för att systematiskt kidnappa barn och placera dem i fosterhem med hjälp av Lagen om vård av unga, LVU.

Syftet med kampanjen torde vara att svenska lagar inte ska gälla muslimer i Sverige.

Startpunkt

Enligt Myndigheten för psykologiskt försvar, MPF, finns det en tydlig startpunkt för desinformationskampanjen: Ett klipp i slutet av december på den arabiskspråkiga Youtubekanalen ”Shuoun Islamiya”. Kanalen är enligt myndigheten känd för att periodvis företräda extrema värderingar.

I klippet medverkar en av de personer, en kvinna i 30-årsåldern, som engagerat sig i den svenska kampanjen mot socialtjänsten.

– Jag har blivit inbjuden och pratat i sändningar där. Föräldrar ville att jag skulle prata om hur det fungerar och hur socialtjänsten hanterar frågor, säger kvinnan som är aktiv i Nyans. Och hon är ”jätteglad” över att det nu är många som driver den här frågan, så man kan komma någonstans och få gehör.