En man i 25-årsåldern hittades skjuten i en bil i Södertälje i Stockholms län på tisdagseftermiddagen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Bilder från platsen visar hur flera skott gått genom rutan vid förarsätet på bilen.

Larm om skottlossning kom kl 17.20 på tisdagen. Polis och ambulans ryckte ut till stadsdelen Ronna i Södertälje där en bil blivit beskjuten. Flera skott hade gått genom rutan vid förarplatsen och en man som satt i bilen träffades och dog.

Polisen uppger att man har gjort ”en hel del” beslag där mannen hittades. Man utgår från att 25-åringen sköts när han satt i bilen. Eventuella filmer från övervakningskameror ska inhämtas. Förhör har hållits med personer som har gjort iakttagelser och ett flertal personer har kontrollerats, rapporterar TT.

Mannen var i 25-årsåldern och dömd för flera brott. I ett polis-PM framgår att polisen menar att han har en central roll i Södertäljenätverkets yngre fraktion, skriver Expressen.

Tidningen uppger också att bilen som den skjutne satt i tillhör en politiker som har flera uppdrag i både kommun och region.

Gruppledaren för partiet säger sig ha informerats om att bilen använts av en person som haft en relation till en anhörig till politikern.

Ingen är gripen.