Denna veckan har Mattias Karlsson (SD) inlett sin landsbygdsturné med syftet att samla kunskap inför utformandet av partiets nya landsbygdspolitiska manifest. Han testar då hur partiets befintliga landsbygdspolitik uppfattas av de berörda.

Riksdagsledamoten och nye landsbygdspolitiske talespersonen Mattias Karlsson bor själv på landsbygden. Därför var det naturligt att börja på hemmaplan i Småland. Han har samtalat med den lokala polisen, träffat viktiga intresseorganisationer såsom Södra skogsägarna och LRF och framförallt besökt enskilda, mindre skogsbrukare och lantbrukare.

– Jag har av de landsbygdsbor vi träffat redan blivit uppmärksammad på ett antal utvecklingsmöjligheter, problem och frågeställningar som behöver förbättrat stöd eller som aktivt försämrar tryggheten och underminerar välfärden och livskvaliteten på landsbygden och kommer redan denna veckan att börja pressa ansvariga ministrar i dessa frågor, skriver Karlsson på Facebook.

Nästa vecka fortsätter Lansbygdsturnén vidare i en annan del av landet.