Just nu domineras internationella medier av två frågeställningar: hur omfattande blir den ryska ockupationen i Ukraina och hur hårda kommer västvärldens sanktioner mot Ryssland att bli.

KOMMENTAR. Ryska styrkor avfyrade missiler mot flera städer i Ukraina på morgonen och har gått in med marktrupper i flera regioner i Ukraina, rapporterar flera internationella medier.

Det är ännu oklart hur omfattande den ryska inmarschen i Ukraina kommer att bli. Läget är unikt. Det är första gången i modern tid en stormakt utan provokation går in för att invadera en självständig, fredlig nation.

Arméer är åter i rörelse i Europa.

EU kommer att vidta omfattande sanktioner

Europeiska unionens ledare kommer att införa nya sanktioner mot Ryssland, frysa dess tillgångar, stoppa tillgången för dess banker till den europeiska finansmarknaden och rikta in sig på ”Kremlin-intressen” över dess ”barbariska attack” mot Ukraina, säger EU-källa till Reuters.

– Vi kommer att rikta in oss på strategiska sektorer i den ryska ekonomin genom att blockera deras tillgång till nyckelteknologier och marknader, sade Ursula von der Leyen vid ett kort presskonferens på morgonen.

Avsikten är att försvaga Rysslands ekonomiska bas och dess förmåga att modernisera.

– Vi kommer vi att frysa ryska tillgångar i EU och stoppa ryska bankers tillgång till den europeiska finansmarknaden, sa hon.

Se Riks Morgongänget där Jimmie Åkesson intervjuas om händelseutvecklingen: