En ung man sköts med tio skott i Skarpnäck och avled. En annan man sköts i benet i Farsta på söndagskvällen.

Vid 19-tiden på söndagskvällen sköts en man i Farsta, söder om Stockholm. 20-åringen är allvarligt skadad efter att ha blivit skjuten i benet.

Helikopter, hundpatruller, spanare och så kallad ”insatskapacitet” skickades till Farsta för att delta i polisens arbete på plats. Man går även igenom ”vad som dokumenterats på övervakningskameror”, skriver polisen på sin hemsida. Ingen person har i nuläget frihetsberövats.

– Vi håller bland annat på med ett antal personkontroller i Farsta under kvällen, säger polisen till SVT.

Något senare sköts igen strax intill

Polisen fick vid kl 22.30 på söndagen in flera samtal om en skottlossning i centrala Skarpnäck. På platsen som inte ligger långt från Farsta hittades en skottskadad man. Enligt polisen avlossades minst tio skott.

Mannen som är i 20-årsåldern fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men avled strax efter ankomst.

Vid 02-tiden uppgav polisen att man gripit en person.

– Vi kontrollerar tips i Skarpnäck och flera andra söderförorter. På platsen i centrala Skarpnäck säkrar vi spår och teknisk bevisning med sökhundar och kriminaltekniker, säger polisen till Aftonbladet.

Det utreds om det finns ett samband mellan händelserna.