Mitt under älgjakten upptäckte ett jaktlag ett pågående inbrott i en stuga. Tillsammans agerade de snabbt för att blockera de misstänkta tjuvarnas flyktvägar.

Dramat utspelade sig i Svenljunga kommun, i Västra Götaland.

– De är vardagshjältar och gjorde hela skillnaden, säger polisen presstalesperson Christer Fuxborg till Aftonbladet.

Upptäckte pågående inbrott

Man hade gått ut för jakt på morgonen, några kompisar och Andreas Mondin. Några placerade sig i jakttorn, medan Andreas åkte bort en bit för att driva på djur från ett annat håll med hunden. På vägen passerade han en väns stuga där det stod ett släp.

Andreas klev ur sin bil för att gå och hälsa, men när han närmade sig såg han att släpkärran var kopplad till en främmande bil.

– Jag backade undan och hörde att det var folk i stugan. Jag ringde upp stugägaren och frågade om han hade skickat någon för att röja i huset, säger han.

Stugägaren svarade: ”Nej”.

Då sade Andreas: ”I så fall har du inbrott just nu”.

Tjuvarna fortsatte lugnt trots upptäckt.

Polisen kontaktades och Andreas kallade på jaktlaget. En åkte till stora vägen för att guida polisen. En annan jägare blockera vägen på andra sidan stugan, så att de misstänkta tjuvarna inte skulle kunna fly.

– Efter ungefär 20 minuter fick inbrottstjuvarna syn på att jag stod utanför och tittade på dem. De fortsatte bara som om ingenting hade hänt, säger Andreas.

Kort senare lämnade de tre misstänkta tjuvarna huset, steg in i sin bil och började köra iväg.

Polisen kom!

Då kom polisen. Tjuvarna greps på platsen.

Efter att de misstänkta tjuvarna gripits kom stugägaren till platsen och kunde konstatera att nästan alla prylar i hela stugan var lastade på släpkärran.

De tre personerna som gjorde inbrott i stugan är misstänkta för grov stöld.