En högt uppsatt socialdemokratisk lokalpolitiker i Filipstad står åtalad för sju fall av våldtäkt. Av polisens förundersökning framgår att han använde sin politiska ställning för att få som han vill.

Våldtäkterna har utförts på en och samma kvinna under en längre period, fram till september förra året då han greps.

– Det är en och samma målsägande som den misstänkte har en relation till, säger åklagaren Rebecca Hällgren till Expressen.

I förhör har den utsatta kvinnan berättat att mannen är aggressiv och våldsam och att övergreppen pågått under flera års tid. Han ska enligt henne ha tilltvingat sig sex vid ett oräkneligt antal tillfällen och varit helt likgiltig inför hennes egen vilja och mående.

Erbjudit andra män att utnyttja kvinnan

I polisens förundersökning finns bland annat ett ”kontrakt” upprättat mellan mannen, som nekar till brott, och den målsägande kvinnan. Enligt ”kontraktet” förbinder sig kvinnan att ”utan krångel” träna och stringtrosor.

Toppolitikern ska också ha bjudit in andra män, sammanlagt ett tiotal stycken, att ha sex med kvinnan mot hennes vilja. Inför träffarna ska han ha satt upp regler för hur kvinnan ska bete sig, med hot om bestraffningar om hon inte gör som hon blivit tillsagd.

Utnyttjar sin ställning som politiker

Ett vittne hävdar att mannen använde sitt politiska ämbete för att få sin vilja igenom.

– Han är väldig till att visa att det är han som dikterar villkoren. Han tycker att han är så högt i samhället. Budskapet och känslan är ju att det är något vi andra ska tänka på, säger vittnet i förhör.