Vänstermedierna i Storbritannien har gjort gemensam sak med socialdemokratiska Labour de senaste veckorna i att smutskasta premiärminister Boris Johnson för att han festat under coronapandemin. Men nu avslöjas att också Laoburledaren, som krävt Johnsons avgång, under förbudet mot sammankomster har tagit sig en öl i vänners lag.

KOMMENTAR. Även svenska medier har låtit sig dras med i vänsterattackerna mot Boris Johnson. Man har i stora rubriker hävdat att han kan komma att tvingas avgå. Men alltihop är en tarvlig smutskastningskampanj från vänsterhåll.

Det rör sig om personligt agerande under pandemin, inte om några politiska beslut. Självklart ska inte politiker delta i fester när man förbjuder befolkningen att träffas utanför familjekretsen. Det gör att politiker som avslöjas med att festa ändå naturligtvis bemöts med ilska. Deras förtroende kan urholkas. Men kräva avgång är rent löjeväckande.

Själv fångad med att dricka öl under lockdown

Hur löjligt det är framgår av att den som skrikit högst, Labourledaren Keir Starmer, nu själv avslöjas med foton då han i maj förra året drack öl med partikollegor – trots att det då var förbjudet att umgås med människor från andra hushåll, skriver The Times.

Och Daily Express skriver: ”Keir Starmer vred sig obekvämt under en intervju med BBC när han konfronterades med lockdown-bilder från hans eget festande. Han ombads förklara ett foto som togs förra året och där det framgår att han dricker öl med partipersonalen inomhus. Vid den tiden var England i steg två av lockdown-lagarna som förbjöd samlingar inomhus mellan personer ur olika hushåll.”

På frågan om han bröt mot coronareglerna, svarar Starmer: ”Vi var väldigt upptagna, vi jobbade hårt och vi stannade för att äta något och sedan fortsatte vi jobba.”

Han fortsätter: ”Det visar hur lågt de konservativa sjunker när de försöker låtsas att det finns någon jämförelse mellan detta och det festande i industriell skala som premiärministern har hållit på med.”

Okej när oppositionen gör det

Det är alltså okej för oppositionsledaren att dricka öl i samkväm med partikollegor under pandemin, medan Boris Johnson ska avgå som premiärminister när han gjort detsamma.

Nu kräver konservativ minister att Keir Starmer ber om ursäkt för att han också brutit mot lockdown-lagarna, rapporterar Daily Mail.