Den tung S-politiker i Filipstad, Värmland, åtalas nu för flera våldtäkter. Han häktades i höstas misstänkt för våldtäkter i mer än ett fall. ”Vi ser allvarligt på dessa uppgifter”, säger partiombudsman Camilla Anglemark (S).

Åklagaren väntas väcka åtal senast onsdag nästa vecka. S-politikern ska ha begått våldtäkterna under två års tid. Två andra män har misstänkts för våldtäkt mot samma målsägande men de förundersökningarna har lagts ned i brist på bevis.

S-politikern har häktats på de bevis som åklagaren kunnat lägga fram.

– Jag vill inte uttala mig om hur många fall det rör sig om, men det handlar om en tidsperiod på två år, säger åklagare Rebecca Hällgren till SVT.

S: Vi följer ärendet

”Vi ser allvarligt på dessa uppgifter, detta är oförenligt med ett uppdrag i vårt parti, mer än så kan jag inte säga i nuläget”, har partiombudsmannen i Värmland Camilla Anglemark meddelat i ett mejl till GT.

I helgen höll distriktsstyrelsens arbetsutskott ett möte där ledamöterna informerades om situationen.

”Vi följer ärendet noggrant och inväntar vidare information”, fortsätter partiombudsmannen.