Den kontroversielle debattören Ann Ramberg utsågs av regeringen till ordförande för Uppsala universitet. Nu har hon gått Vladimir Putins ärenden om Ukraina. ”Avsätt Ann Ramberg”, skriver studentförbund.

– Uppsala universitets anseende ska inte bli nästa offer för Anne Rambergs dåliga omdöme, vi anser att hon borde avsättas, säger Douglas Thor i Moderata studenterna till Expressen. 

Han menar att man i styrelsen för ett universitet kan argumentera för att det är särskilt viktigt att ordförande och ledamöter är obundna av partiintresse.

– Jag tycker att när hon tackar ja till det här uppdraget så kommer det med ett ansvar att man inte ska vara på en så tydlig sida i politiken i de här frågorna som hon har uttalat sig i, säger Douglas Thor. 

Ann Ramberg hade redan innan regeringen valde att belöna henne med det prestigefulla uppdraget känd för att vara en aggressiv och hånfull twittrare som polariserar debatten. I ett blogginlägg kallade hon M-riksdagsman Hanif Bali för ”brunråtta” därför att han inte ställde upp på öppna gränser och en än större invandring.

.