Den nye energiministern hävdade frenetiskt att elpriserna i Sverige är låga, tills regeringen plötsligt inför ett särskilt bidrag till dem som drabbas av de chockhöjda elpriser. Det är bara ett exempel på hur Socialdemokratin systematiskt vägrar se verkligheten, tills det inte går dölja längre.

Det finns inga allvarliga samhällsproblem som S-regeringen inte kan dölja och förneka in i det längsta.

I GP-kolumn skriver Margareta Barabash träffsäkert:

”Energiminister Khashayar Farmanbar (S) är barn av sitt parti. Enträget har han mässat om att elpriserna faktiskt är låga – om man jämför med resten av Europa. Socialdemokraternas strategi är att kontinuerligt förneka eller förminska ett samhällsproblem tills det bli omöjligt att fortsätta, för att sedan helt vända.”

Så här gör Socialdemokratin på alla viktiga samhällsområden. Detta skadar det svenska samhället djupt.

Det värsta exemplet är gängkriminaliteten. Här stämplade S alla som pekade på våldsutvecklingen och kopplade den till invandringen för att vara rasister, fascister och nazister. Tills strax före jul. ”Plötsligt stod partiet bakom samma slags reformförslag som Sverigedemokraterna”, konstaterar Barabash.

Hennes slutsats är att Socialdemokraterna vänder kappan efter vinden.

Men det är allvarligare än så. Beteendet utgör värsta sortens inkompetens. Sverige kommer att kollapsa om landet inte snart får en statsledning som föregriper utvecklingen, analyserar och avstyr samhällsproblem innan de blir allvarliga.

Det är gruvlig inkompetens att kalkbrytningen på Gotland inte fått någon lösning innan läget blivit akut. Om cementtillverkningen stoppas där i sommar, stannar stora delar av byggnationen i Sverige. Gruvorna i Kiruna stannar. Detta eftersom betong då blir en bristvara.

Elpriserna går i taket därför att regeringen stängt ner kärnkraftverk INNAN man har ersatt elproduktionen med nya fungerande energikällor. Hur korkat är inte det? Stänga ner innan man ordnat alternativen.

Att så centrala delar av det svenska samhället vansköts så gruvligt är häpnadsväckande. Den politiska makten har inte förmåga att uppvisa bestämt och tydligt ledarskap.

Det är därför man ägnar sig åt skenmanövrer, som att Aftonbladet idag skriver att ”ingen behöver Miljöpartiet”. På det sättet vill Socialdemokraterna framställa det som att man gör en nystart, eller som Magdalena Andersson sa i partiledardebatten förra veckan, ”vi har bara börjat”. Detta har bare ett enda syfte: försöka slippa undan ansvar för det man gjort i regeringsställning sedan 2014.

Men de ska inte få lyckas med det. Svenska folket har att i höstens riksdagsval betygsätta partiet för dess åtta år vid makten.