Ingenting har förändrats. Det är många som är förbannade i Sverige, men de flesta fortsätter vara naiva. När man tvingas att anpassa sina åsikter innebär det inte att man ändrat sina värderingar.

Det finns fortfarande många som blir överraskade över att borgerliga partier stödjer det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd med kommunala skattemedel. Det finns fortfarande de som blir överraskade över att borgerliga partier beviljar skattemedel till arabiska filmfestivaler. Naiviteten i att överraskas över detta finns hos samma politiker som stödde Reinfeldt.

En sak är viktig att komma ihåg. Moderaterna har ändrat sin politik men de har inte ändrat sina politiker. Det är ju samma politiker. Man måste vara naiv och godtrogen för att tro att alla dessa politiker har ändrat sina åsikter på en och samma gång. Självklart kan en och annan moderat på ett uppriktigt sätt ha ändrat sina åsikter. Men det är naivt att tro att alla moderater har ändrat sina åsikter.

Anpassning för att behålla uppdrag

Det som har ägt rum när det gäller vissa borgerliga partiers närmande till Sverigedemokraternas politik är att dessa borgerliga partier har fått anpassa sig till en stark opinion mot en liberal invandringspolitik. För att förenkla det så handlar det om politiker som har anpassat sina åsikter för att behålla sina jobb. Men att anpassa sina åsikter innebär inte att man ändrat sina värderingar.

Det är därför det fortfarande finns moderata politiker som anser att kommunens medel ska betalas ut till islamister. Detta är inte konstigt. Det här är ändå partiet som 2010 hade en vallåt där man sjöng ”bygg en moské baby, bygg gärna tre, baby”. Man måste ju vara naiv om man tror att ett parti går från att uppmana folk att bygga tre moskéer till att vilja begränsa islams inflytande i samhället.

Går inte få SD:s politik utan att rösta på SD

Är man ute efter SD-politik så röstar man på SD. Det finns ingen SD-light. Jag förstår att vissa vill göra det enkelt för sig själva och få SD-politik utan att känna sig som en del av den där rörelsen som smutskastas och stigmatiseras av etablerade medier. Det vore ju härligt om man både kunde stödja SD och samtidigt vara populär och omtyckt av alla. Men allt är inte möjligt i livet och det finns inte alltid genvägar.

Att kritisera borgerliga partier för att de stödjer islamism innebär inte att man är emot all form av samarbete med dessa partier. Man hör det ju ibland: ”Kritisera inte M, ni ska ju samarbeta”.

Samarbete innebär kompromiss och att man får ge och ta. Det innebär inte att man ska ljuga för folk för att andra partier ska framstå som konservativa när de inte är det. Om ett visst parti beviljar skattemedel till islamistiska organisationer så är det viktigt att man informerar folk om detta. Det minsta som medier och politiker kan göra är att ge väljarna korrekt information om vilka beslut som tagits.

Partierna identifieras med hur de beslutar

Ibland får man höra att Hanif Bali sa det här och någon annan borgerlig debattör skrev så här och att detta då skulle definiera Moderaternas politik. Partiernas politik är hur de agerar som representanter för folket i en politisk församling. Det är helt enkelt hur de har röstat i en politisk församling. Det är ju det som påverkar ditt och mitt liv.

Hur någon agerar på ett twitter-konto eller vad någon debattör skriver, det har ingenting med politiska beslut att göra. Det finns politiska beslut som påverkar människors liv, där resurser fördelas, som påverkar samhället i decennier. Sedan finns det inlägg i sociala medier som endast är ord. De glöms vanligen bort inom tre dagar. Det påverkar egentligen inte vår verklighet. Den skillnaden måste man kunna förstå. Det här är grundläggande saker som alla borde känna till. Partier definieras av de beslut de tar i politiska församlingar, inte av sina twitter-konton.

Sluta förvånas över dåliga borgerliga beslut

Det känns ofta som om folk inte vill veta det här. Vi ska gå runt och tro att de borgerliga partierna bara plötsligt bestämt sig för att föra SD:s politik av ren godhet. Det kan man tro men det är inte sant. Så sluta förvånas över att vissa borgerliga partier stödjer vissa märkliga beslut. De har sin politik. SD har sin politik. I en demokrati har människor ett val och behöver höra var de här partierna egentligen står. Inga förvrängningar, utan hur de egentligen röstar när de representerar dig.

Man har inte råd att vara naiv i en demokrati för då blir man lurad. Man måste ta reda på vad partierna egentligen gör i de politiska församlingarna. Demokrati är ingen politisk cirkus där man ska följa konton i sociala medier, ha idoler och underhållas. Det handlar om landets framtid.

Om man föredrar det så kan man fortsätta vara naiv. Man kan fortsätta tro att olika twitter-konton bestämmer över de olika partiernas politik. Man kan tro vad man vill. Men om man väljer att vara naiv då ska man inte bli överraskad över den radikala omvandling som Sverige kommer genomgå.

Skattepengar går till islamister

Islamistiska organisationer får ta del av allmänna medel i Sverige. Demografin i vissa storstäder går åt ett håll där etniska svenskar snart kommer att vara i minoritet. Detta kommer påverka formandet av det framtida Sverige. Sverige håller på att genomgå en radikal kulturell omvandling. Det händer framför våra ögon dagligen. Om man då väljer att vara naiv så kan man inte klaga efteråt.

Hur kan det vara så att alla partier i Malmös kommunfullmäktige förutom SD stödjer kommunala bidrag till ett studieförbund som har ideologiska kopplingar till muslimska brödraskapet? Vad har hänt med Sverige när det idag finns en politisk konsensus att stödja en islamistisk organisation som Ibn Rushd?

Kräver man inget svar på den frågan så är man naiv.

Nima Gholam Ali Pour,
politisk sekreterare för SD Malmö