På Skarpnäck idrottsplats sköts en ung man med flera skott strax efter midnatt. I Uppsala sköts samtidigt en ordningsvakt vid en nattklubb.

Polisen larmades kl 23.16 på lördagen om att en vakt blivit skjuten i benet. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott.

– Skjutningen var i anslutning till nattklubben, men jag kan inte svara på om det var inomhus eller utomhus, säger vakthavande befäl vid polisen till SVT.

Vakten fördes till sjukhus och vittnen uppgav att skytten lämnat platsen med en elsparkcykel.

En misstänkt gärningsman i 20-årsåldern grips vid tvåtiden på natten.

Skjuten på idrottsplats

Några minuter senare sköts en ung man med flera skott på Skarpnäcks idrottsplats i södra Stockholm.

Vid den stora idrottsplatsen hittade polisen en ung man skjuten med flera skott. Han togs med helikopter till sjukhus där han vårdades för sina skador.

– Skadorna bedöms inte som livshotande. Han kommunicerade med oss innan avfärd. Han har berättat om det han varit med om, säger polisen till Aftonbladet.

Strax efter klockan 03 hade polisen gripit totalt sju personer i samband med insatsen.

– De är samtliga unga män och har gripits på olika platser. Vi har gjort flera husrannsakningar och tagit flera föremål i beslag.

Jakten på gärningspersoner fortsatte under natten med många patruller engagerade i fallet. Under morgontimmarna meddelade polisen att man gripit ytterligare två personer, en man och en kvinna. Inte alla av de som har gripits har varit på brottsplatsen.

– Samtliga är misstänkta för att vara inblandade i skjutningen, nu undersöker vi vem som har gjort vad, säger polisens presstalesperson.