Tidigare EU-parlamentarikern och vice partiledaren Fredrick Federley (C) fick avgå sedan han avslöjades med relation till man som inte avtjänat sitt straff för flera våldtäkter mot barn. Nu framkommer medieuppgifter om att han träffar ännu en dömd pedofil.

Den forne centertoppens nya vän dömdes till fem års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn, två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och ett fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, rapporterar Stoppa Pressarna.

Tidningen har uppgifter om att denne man under längre tid befunnit sig hos den avgångne EU-parlamentarikern i dennes nya hem i Dala-Floda. Mannen är jämngammal med Federley och arbetade som lärare i en mindre ort i Mellansverige. Han ska ha utfört sina sexuella övergrepp på flera platser, bland annat hemma hos sig själv men också hemma hos barnets föräldrar, som läraren kände.

Stoppa Pressarna har varit i kontakt med flera olika personer i trakten kring Dala-Floda som berättar om att de observerat mannens bil utanför Federleys hem.

– Han verkar ju inte ha lärt sig någonting, jag förstår inte att han väljer att umgås med ännu en dömd pedofil, säger en boende i närheten.

Mannen har nyligen lämnat fängelselivet, i likhet med den dömde våldtäktsman som blev Fredrick Federleys politiska fall förra året.

*

Eftersom mainstreammedier hänger ut medlemmar i Sverigedemokraterna då de skrivit något olämpligt på Facebook har gränserna för privatlivet inom politiken förskjutits. Det är av nyhetsvärde att en hög politiker som förnekat sambandet med pedofili i tidigare relation nu upprepar beteendet. Det svagare skyddet för privatlivet gör det därför rimligt att förmedla nyheten.