EU-parlamentarikern Heléne Fritzon, ledare för S-delegationen i Bryssel, nedgraderar personal för att få dem att sluta. Det säger två källor till SvD apropå nyheten att 16 personer i S-gruppen slutat sedan EU-valet 2019.

Sjukskrivningar på löpande band, personal som mår dåligt och känner sig ”mobbade” av politikerna. Allt mer personal på Socialdemokraternas EU-kansli överger sina jobb på grund av arbetsmiljön, rapporterar SvD.

Heléne Fritzon säger att hon inte delar bilden som källorna förmedlar, utan att det är normalt med rotation i en politisk organisation och att hon är stolt över att medarbetare har gått vidare till andra prestigefyllda jobb.

Hennes personalpolitik skapar oro och osäkerhet bland de anställda.

– Det är en del av hennes mobbningstaktik: hon vill få folk att sluta när hon inte gillar dem längre, och då flyttar hon på dem, säger en av källorna till tidningen.

En av källorna säger att ”alla mådde dåligt” efter valet 2019, då Fritzon och ytterligare tre S-politiker valdes in, och att det aldrig har varit så många som sjukskrivit sig samtidigt.

I dag har totalt 16 personer lämnat S-korridoren i Bryssel, vilket DN var först med att berätta om. Bland annat har två kanslichefer och två presschefer och flera sakkunniga lämnat gruppen.