En grupp socialdemokratiska kvinnor i Småland kritiserar att Tomas Eneroth åter igen utnämnts som infrastrukturminister. ”Män som begår sexuella övergrepp och ofredanden har ingen plats i vår regering”, skriver de i ett brev.

Brevet har rubriken ”Vi tolererar inte Eneroth” och är skriven i ljuset av att han utreds för sexuellt ofredande.

– Det finns ett utbrett missnöje. Dels att det varit tyst internt och att man utnämner honom till minister innan man vet vad utredningen säger. Det betyder att man inte tar detta på allvar, säger en person som ligger bakom brevet, till SVT.

Flera av formuleringarna i brevet är tagna från Meetoo-uppropet #imaktenskorridorer från 2017 – som skrevs under av flera högt uppsatta socialdemokrater och brevskrivarna frågar sig var stödet för den utsatta kvinnan är nu.