Under president Donald Trumps regeringstid kunde man dagligen höra nyhetsankaret Chris Cuomo i CNN vräka ut sitt hat och sina fördomar mot presidenten. Och han hyllades för det av journalistkollegor. Nu har han fått sparken med omedelbar verkan, meddelar CNN.

KOMMENTAR. Från konservativt håll har man länge varit frågande till varför CNN givit Chris Cuomo en sådan ledande roll på tv-kanalen eftersom han alltid backade upp sin bror, Andrew Cuomo, då denne innehade en av de tyngsta politiska posterna i USA, guvernör i New York för demokratiska partiet.

Det var hela tiden uppenbart att bröderna drog nytta av varandras positioner. ”Journalisten” var av någon anledning ofta först med politiska nyheter, och guvernören fick oerhört positiv bevakning i CNN.

Ja, den var så positiv att Andrew Cuomo började nämnas som en tänkbar demokratisk presidentkandidat.

Denna korruption och nepotism fick fortgå därför att medievänsterns huvudmål var att attackera Trump. Då spelar moral och medieetik ingen roll.

Guvernören avsattes i sexskandal

Men brödernas framgångssaga började vittra sönder så snart Trump inte längre var i blickfånget. Guvernören anklagades för att ljuga om hur många som dött i corona i delstaten. Kvinnor trädde fram om hur guvernören systematiskt ägnade sig åt sexuella trakasserier. När han riskerade att åtalas för sexbrott tvingades han avgå i augusti i år.

Brodern sparkad från CNN

Och nu är det dags för brodern att lämna rampljuset. Under veckan som gick stängdes Chris Cuomo av från CNN sedan det framkommit uppgifter om att han hjälpt sin bror guvernören att bemöta anklagelser om sexuella trakasserier.

Kanalen lät en extern juristbyrå utreda hur bröderna skyddat varandra genom sin makt i media och politik.

Dokument som kommit fram visar att Chris Cuomo ska ha pressat källor på information om de som anklagat hans bror och att han hjälpt broderns stab att utforma sitt svar på anklagelserna.

Det blev dödsstöten för Chris Cuomo. Han sparkades med omedelbar verkan igår, lördag. CNN:s uttalande som man publicerade på bl a Twitter återges här till höger.

*

Se mer: ABC i CNN suspends Chris Cuomo for helping brother in scandal