En ny förtroendemätning från Sifo visar att väljarna straffar Annie Lööf för den röriga situationen kring val av statsminister. Centerledaren rasar från 30 till 22 procent, en minskning med åtta procentenheter. 

Raset är kraftigt och nedgången för Annie Lööf märks i flera väljargrupper men främst bland rödgröna väljare.

– Annie Lööf är den tydligaste förloraren den här månaden, det är ett väldigt kraftigt ras i en enskild mätning. Det har väl i stor utsträckning att göra med budgetomröstningen, samtidigt som några av de borgerliga kollegerna är missnöjda med att hon röstade fram Magdalena Andersson som statsminister, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo till Expressen.

TABELL
Partiledarförtroende december 2021

Magdalena Andersson (S): 50 procent (+2) 

Ulf Kristersson (M): 34 procent (-1)

Nooshi Dadgostar (V): 32 procent (+4)

Jimmie Åkesson (SD): 28 procent (0)

Ebba Busch (KD): 26 procent (+3)

Annie Lööf (C): 22 procent (-8)

Nyamko Sabuni (L): 11 procent (0)

Märta Stenevi (MP): 9 procent (-1)

Per Bolund (MP): 9 procent (-2)

.