En laddad Jimmie Åkesson höll sitt huvudtal inför hundratals ombud och satte ord på stämningen: ”Bort med sossarna, nu kommer vi!” Detta efter en hård vidräkning med de sju år som Stefan Löfven beskrivit som fantastiska, men som Åkesson ser som sju förlorade år.

REFERAT. Entusiasmen är stor här i Karlstad på Landstagarna som är inne på sin tredje av fyra dagar. Huvudpunkten på partiers högsta beslutande organ är alltid partiledarens tal. Och vid lunchtid på lördagen blev Jimmie Åkesson omvald till partiordförande i två år och höll sedan sitt tal till ombuden och alla intresserade.

Den omvalde partiledaren pekade på allt som gått fel under decennier. ”Socialdemokraterna bara raserar vad andra byggt upp”, sa Åkesson i samband med att han tog upp många pensionärer lever i fattigdom.

– Vårt land är konstant vanskött sedan decennier.

– Det är dags att vi, vi som ser saker komma, vi som har sett saker komma två, fem, tio, tjugo år före de andra riksdagspartierna – det är dags att vi får ta plats vid rodret och styra Sverige in på en bättre kurs. Styra Sverige mot en trygg framtid.

– Vem ska annars göra det? Ska Socialdemokraterna göra det? Socialdemokraterna, det naiva partiet som aldrig ser något komma, har i stort sett inte lyckats med någonting förutom att förvärra och försämra på ett sätt som borde vara omöjligt ens om man avsiktligen försökte. Det värsta av allt är nog att de själva inte förstår vad de ställt till med.

– Jag, för min del, tror dock att väljarna förstår vad Socialdemokraterna och tidigare regeringar har ställt till med, sa Jimmie Åkesson.

– Vårt land behöver inte mer av samma gamla unkna politik.

– Det är dags för en ny politisk ledning. En ledning som sätter Sverige först! Och som ser problemen komma, innan det är för sent, avslutade Åkesson till publikens stående ovationer.

Hundratals ombud vid Landsdagarna lyssnade till tal av Jimmie Åkesson, omvald partiledare.