Flera män sköts och fördes till sjukhus på måndagen. En man träffades av kula på Ekerö, en annan besköts i Husby och en man tog sig till akuten i Malmö med skottskador.

Under måndagskvällen blev en man skjuten i armen i Stenhamra på Ekerö.

– Det är två personer som suttit på en parkbänk eller dylikt, och så har det smällt till lite i axeln. Vi håller på att titta på vad det är som har hänt och vem det är som har skjutit, säger Stockholmspolisen.

Personen är lindrigt skadad och har förts med ambulans till sjukhus, enligt polisen.

Skjuten i benet i Husby

Senare på måndagskvällen, vid kl 21.27 larmades polisen till Husby, där en man påträffats utomhus med en skottskada i benet.

– Då har man hittat en person utomhus som är vaken och talbar, med en befarad skottskada i benet, säger polisens presstalesperson.

– Det är svårt att göra en värdering, men det är inte en livshotande skada.

Flera polispatruller befinner sig på plats och söker efter gärningspersoner.

Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska genomföras. Polisen söker även efter gärningspersoner och de som setts ha lämnat platsen.

– Det finns några vittnen som vi pratar med som kan ha sett något, och vi har pratat med brottsoffret innan det lämnade platsen. Så vi håller på att lägga ett pussel här ute i flera delar.

Mordförsök i Malmö

Man i 25-årsåldern med skottskador har sökt vård på akutmottagningen i Malmö under måndagen. Enligt polisen bedöms inte mannens skador vara livshotande.

Polisen fanns på plats på sjukhuset för att utreda händelsen som rubriceras som mordförsök.

– Vi har en teori om vad som kan ha hänt, men det är inget vi går ut med i dagsläget. Vi har inte konstaterat en brottsplats ännu, säger presstalesperson hos polisen.

Under kvällen konstaterades att två män i 20-årsåldern är gripna, misstänkta för försök till mord.