En person har hittats skjuten i Gävle. Under natten larmade flera personer om skottlossning i stadsdelen Söder och utsända polispatruller fann en skottskadad person utomhus. Polisen har på morgonen bekräftat att personen avlidit.

Polisen fick flera samtal vid kl 02.20 på natten mot torsdag om skottlossning. Området där den skadade personen hittades spärrades av. Skjutningen ska ha inträffat i höjd med Vallbackaskolan enligt Gefle Dagblad (betalvägg). 

– Jag är smått chockad. Flera som har väckts är ute i morgonrockar och berättar för polisen, säger en person som bor i området till tidningen.

På morgonen har polisen bekräftat att personen har avlidit. Ärendet utreds som mord. Ingen är gripen.

”Personen är känd av polisen sedan tidigare och anhöriga är underrättade.”, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen är gripen.

Polisen har inte velat säga något om offrets ålder eller kön, och är förtegen om händelsen. 

– Vi kan inte gå ut med några detaljer just nu, med tanke på pågående förundersökning. Det är kritiskt läge så här inledningsvis, säger presstalesperson hos polisen i Region Mitt.

Vid 07-tiden var den misstänkta brottsplatsen fortfarande avspärrad och polis var på plats för att söka med hund. De har även genomfört dörrknackning och hållit förhör med vittnen i området, rapporterar Expressen.