Oktobermätningen hos Sentio är den bästa någonsin för det blågula blocket. Sverigedemokraterna är största parti och Moderaterna näst störst. Först på tredje plats kommer Socialdemokraterna.

KOMMENTAR. Trenden i Sentio är intressant. Kritiken mot regeringen för utvecklingen i landet har varit hård. Alltifrån den okontrollerade ökningen av gatuvåldet till de rekordhöga energipriserna.

Det har också uppstått oklarheter kring grundläggande infrastruktur, som om cementtillverkningen ska stoppas och därmed tvinga fram byggstopp över hela landet.

Alla dessa problem är skapade av politikerna. Problemen hade inte behövt uppstå om en annan politik förts under de senaste tio åren.

Därför är det inte förvånande att oppositionens tre partier skulle få 202 mandat och stark egen majoritet i riksdagen om Sentio vore valresultat. De tre rödgröna partierna som kommer in skulle få 147 mandat.

Det finns kritik mot hur Sentio genomför sina mätningar, men nog är det så att utfallet i oktober känns rättvist utifrån de villkor som gäller i Sverige idag.

Sentio oktobermätning 2021.