Sverigedemokraterna är nu med och styr Sverige. Det konstaterade partiledare Jimmie Åkesson när han öppnade partiets landsdagar i Karlstad på torsdagskvällen.

För bara för några år sedan aldrig hade man inte kunnat tänka sig ett scenario, sa Åkesson, där SD skulle vara med och förhandla en budget som skulle gå igenom i riksdagen bara tio månader före valet.

– Det var fantastiskt roligt att vi lyckades få igenom viktiga delar av vår politik i budgeten. Vi får mer pengar till rättsväsendet. Sänkta skatter till vanligt folk. Och vi får något billigare bensin, men framför allt sätter vi stopp för Miljöpartiets hysteriska politik, sa Åkesson om att M, SD och KD-budgeten gick igenom riksdagen på onsdagen.

Partiet kommer göra allt för att få landet på fötter igen.

– Nu är det på riktigt, det vi debatterar och beslutar här kan faktiskt bli verklighet, sa Åkesson när han öppnade partiets högsta beslutande organ, landsdagarna, som pågår från torsdag till söndag.

Störst blev jublet när Åkesson konstaterade att man ”inte bara fått igenom statsbudgeten utan också fått MP ut ur regeringen”.