Idag sänds tredje avsnittet av Utrikessvepet med Riks. Där går vi igenom de senaste utrikespolitiska händelserna, utifrån fransk-, tysk- och engelskspråkigt perspektiv.

Idag berörs det franska presidentvalet som äger rum i april och där en stigande stjärna är Eric Zemmour, konservative intellektuell, som får opinionsstöd som bara överträffas av sittande president Macron.

I Tyskland pågår regeringsförhandlingar och där ”trafikljusmodellen” ser mer framgångsrik ut än ”Jamaicamodellen”. Tyskland tar också hem IS-terrorister från Syrien, men där tycks fler granskas än de som kommer till Sverige.

Förre FN-ambassadören för USA, Nikki Haley, har hållit uppmärksammat tal på Ronald Reagans presidentbibliotek och växer fram som en möjlig republikansk presidentkandidat 2024.

Du hittar tidigare program i spellistan Utrikessvepet på YouTube.