Två ”grupperingar” drabbade samman i ett kaosartat och våldsamt slagsmål bland vanliga krogflanörer mitt i Gamla stan i Stockholm på lördagskvällen. Personer har förts till sjukhus. Polishelikopter engagerades. Personer har avvisats från området.

Larm kom vid kl 20 om att ett stort antal personer gått till attack mot restauranggäster i Gamla stan i Stockholm.  

– Jag satt och käkade på en restaurang då jag såg massor av folk med rånarluvor som sprang förbi. Alla var mörkklädda. Jag gick ut och såg hur 20-30 killar började slåss och kasta stolar utanför en krog. En liggande kille blev sparkad och man hörde hur de skrek och hur det small, säger ett vittne till Expressen.

Flera personer blev misshandlade med tillhyggen. 

Krogen har fått omfattande skador. 

Brottsmisstankarna gäller grov misshandel och skadegörelse. Ingen person har gripits.

– Det finns inget just nu som tyder på att utomstående personer har blivit inblandade i det här. Det ska vara två grupperingar som inte tycker om varandra, säger polisen som gör allt för att tona ner händelsen. 

Alla hade lämnat platsen när den första polispatrullen kom till platsen, enligt polisen. 

Någon eller några av de misshandlade ska ha behövt åka till sjukhus enligt polisen. Skadeläget är oklart. 

Polisen har påträffat ett antal personer som har avvisats från stadsdelen. En polishelikopter skickades upp över stadsdelen för att försöka lokalisera gärningsmän och hindra ytterligare våldsamheter.