En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador efter att ha skjutits i anslutning till en gångtunnel i Helsingborg i natt. Bara minuter efter skjutningen detonerade en sprängladdning i staden.

Larmet om skottlossningen kom strax före kl 01 natten mot torsdagen i området Närlunda.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha skjutits med flera skott. Region Skåne uppger i en skaderapport att hans tillstånd är livshotande.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, men i nuläget är ingen misstänkt eller gripen.

Explosion kort senare

Bara några minuter efter larmet om skottlossningen detonerade något vid fasaden till en lokal på Bruksgatan i centrala Helsingborg. Rutor har krossats i explosionen och bilder från platsen visar förödelse vid entrén.

Ingen ska ha skadats i samband med explosionen.

– Det har varit en kraftig detonation i anslutning till en nattklubb. Med tanke på kraften och skadorna som den har orsakat så pekar det mot att det har rört sig om någon typ av sprängladdning. Som tur är har inga personer kommit till skada, säger polisen.

Ingen person har gripits. Detonationen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.