Trots intensiv polisjakt efter den misstänkte bombmannen som sprängde flerbostadshus i Göteborg i tisdags saknas kända spår efter honom. Han är fortsatt på fri fot och bedöms kunna vara farlig.

Oron är stor på de adresser där mannen visat aggressivitet, som mammans äldreboende och en vårdcentral. Kommer han att spränga dessa fastigheter också?

Hotbild mot andra adresser

Under gårdagen cirkulerade ett stort antal polisbilar i området kring den sprängda fastigheten med särskilt fokus på två adresser. Äldreboendet där 55-åringens mamma bor, och en vårdcentral som bombhotats, vilket kopplades samman med den misstänkte, rapporterar Expressen.

Hotbilden mot adresserna har lett till ett stort säkerhetspådrag. Vårdcentralen som bombhotats håller stängt fram tills på måndag och har även raderat sina kontaktuppgifter på internet. På äldreboendet finns oro hos både personal och boende. 

– Det är klart att det skapar oro i det här huset hos medarbetare och hyresgäster, när personen är på fri fot. Oron på det här huset ökar ju, säger chefen på äldreboendet till tidningen.

Gärningsmannen född i Polen

Den misstänkte heter idag Mark Lorentzon, 55, och är efterlyst. Polisen varnar för att han kan vara farlig och ska gripas omgående. Han är född i Gdansk i Polen och hette förut Maciej Gumkowski.