En man i 20-årsåldern blev skjuten vid Sala backe i Uppsala på måndagskvällen. Något senare blev en 40-årig man skjuten i Rinkeby i norra Stockholm.

Larm om skottlossning kom 21.30 i Uppsala men ingen skadad person hittades på platsen. Enligt polisens händelserapport har flera skott avlossats. Senare dök en man i 20-årsåldern upp på Danderyds sjukhus i Stockholm.

Mannen hade skjutits i Uppsala tidigare under måndagskvällen. Enligt uppgifter till Aftonbladet var han skjuten i axeln snett bakifrån.

Minst en kula ska enligt uppgifter också träffat en balkong. Enligt vittnen blev flera personer beskjutna.

– Det var en skottlossning i området Sala backe vid 21.30. Ett antal skott avlossades på platsen. Vi hittade ingen skadad där, men misstänker att mannen som dök upp i Stockholm är brottsoffret, säger befäl vid polisens regionledningscentral.

Skadeläget är oklart och ingen person har gripits. Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott.

Skottlossning i Rinkeby

Polisen larmades vid kl 22 om en skottlossning i Rinkeby i Stockholm. En man i 40-årsåldern har hittats skottskadad. Han har förts med ambulans till sjukhus, men detaljer kring skadeläget är okänt.

En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

Polisen har flera resurser på platsen och ett område har spärrats av för undersökning.

– Det är en stor insats. Det vi jobbar med är jakt på en gärningsperson eller gärningspersoner, vi pratar med vittnen som kan ha gjort observationer och sen naturligtvis spårsäkring, säger polisens presstalesperson till SVT.