På söndagen sköts en man mitt på förmiddagen vid stationen i Jordbro, söder om Stockholm. Mammor tillåter inte sina barn att vistas i området där flera skjutningar skett bara de senaste veckorna.

En man ropade på hjälp vid Jordbro pendeltågsstation söder om Stockholm på söndagsmorgonen.

– En person som passerade förbi i närheten av pendelstationen i Jordbro hörde en man ropa på hjälp och gick dit. Mannen sa att han hade blivit skottskadad, berättar presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Polisen skickade flera polispatruller till platsen för att säkra brottsplatsen, prata med vittnen och söka efter gärningspersonerna.

Den skottskadade mannen ska inte vara allvarligt skadad, men har skickats till sjukhus. 

Mammor håller barn borta

Söndagens skottlossning i Jordbro är den tredje i området under oktober. Två kvinnor i 50-årsåldern stannar till vid avspärrningarna. De är ute på sin vanliga stavgångspromenad och är oroade över utvecklingen i Jordbro.

Nu har de bett sina barn att undvika området, och tvekar själva för att gå förbi framöver på grund av de många skjutningarna.

– Det har blivit värre. Nu hände det mitt på dagen. Vi brukar va ute och gå med stavar tillsammans. Men nu måste vi nog börja gå andra vägar, säger de till Expressen.

– De som gjort de här kan ha gått i samma skola som mina barn. Därför blir man väldigt oroad över utvecklingen.