En man i 40-årsåldern har dött efter en skottlossning i Farsta strand i södra Stockholm på tisdagskvällen, uppger polisen. En tonåring har också skjutits och är allvarligt skadad.

Strax före klockan 22 på tisdagen kom larm om skottlossning.

– Jag satt i vardagsrummet när jag hörde det här. Det small ordentligt. Det lät som de tömde ett helt magasin, säger ett vittne till Aftonbladet.

En av de skjutna hittades i anslutning till en portuppgång och den andre en bit bort.

Ambulanshelikopter förde en av de till sjukhus och strax före klockan 04 meddelade polisen att en man i 40-årsåldern avlidit av sina skador.

– För den andra skottskadade, en man i 16-årsåldern, bedöms skadorna som allvarliga. Han vårdas på sjukhus, säger polisens presstalesperson.

Polisen utreder skjutningen som mord, försök till mord samt grovt vapenbrott. En trolig brottsplats är avspärrad utomhus och under tidig morgon pågick ännu den tekniska undersökningen.

Andra skottlossning timmarna efteråt

Några timmar efter skjutningen i Farsta strand skedde en misstänkt skottlossning i Högdalen, några kilometer därifrån. Boende larmade om skott strax efter kl 03, natten mot onsdag, och polisen har konstaterat att en fönsterruta till en lägenhet skadats. Det finns inget som i nuläget tyder på att någon person har skadats.

Även på måndagen inträffade en skjutning i Farsta men polisen hittade då ingen skadad, och man har heller inte gripit någon för skjutningen, skriver Expressen.

*

Se bilder från platsen i Riks: