Nu åtalas den av P3 prisbelönte rapparen, tillsammans med tre andra personer, för butiksrån i Kista i år. Mannen nekar till brott.

Den 27-årige rapparen med somalisk bakgrund greps på Arlanda flygplats i samband med att han kom tillbaka till Sverige för tre veckor sedan. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro. Han sitter nu häktad.

Dödshot

Det misstänkta rånet ägde rum i en butik i Stockholmsförorten Kista i augusti där personerna, enligt åklagaren, uttalade hot och plockade på sig tobak, godis, kakor och dricka för drygt fem tusen kronor.

Målsägande är butikens personal. Hoten har bland annat bestått av att gärningsmännen sagt att de skulle skada eller döda målsägandena. De har även ignorerat målsägandens vädjan om att de skulle betala för varorna.

Våldskapital

Rapparen och hans följe kan kopplas till ett kriminellt nätverk med våldskapital, står det i stämningsansökan.

– Det har uttalats hot mot personalen i samband med att man har tagit de här varorna. Man har agerat på ett sådant sätt som visat att man inte haft rätt att ta de här varorna, säger kammaråklagare Lotta Karlsson till SVT.

Bevisningen består bland annat av förhör med målsägande, vittnen och filmer från övervakningskameror.

Artisten är fortsatt häktad fram till rättegång, något datum är ännu inte bestämt.