I helgen tog Sverige emot ännu fler terrorister från den blodbesudlade Islamiska staten i Syrien. Opinionen mot att regeringen gör Sverige till fristad för islamister är stor.

Frågan har blivit en het potatis sedan det framkommit att inte mindre än tre terrorkvinnor nu i helgen tagits emot på Arlanda och nu sannolikt kommer att få leva i frihet i Sverige igen. Detta trots att de deltagit i en av världens mest brutala terrorgrupper som massmördat och torterat på ett ofattbart grymt sätt, skriver journalisten Marcus Oscarsson.

Nu ska Sverige försörja IS-terrorister

Sverigedemokraterna är det parti som tydligast markerar att det är galet att Sverige tar emot en rad IS-terrorister.

– S-regeringen lämnar efter sig årliga miljardkostnader för svenska skattebetalare för att försörja IS-anslutna och skapa säkerhet från deras hot, anser SD:s rättspolitiska talesperson Adam Marttinen.

Även Moderaterna har uttalat sig mot att ta emot terrorkvinnorna och partiet har öppnat för att ändra lagarna så att terrorister kan blir av med sitt svenska medborgarskap. Också Liberalerna vill kunna dra in medborgarskap.

Även polisen reagerar

Polischefen i Göteborg, Erik Nord uttalar också stöd för förslaget att dra in medborgarskapen.

– Det skulle ha en avskräckande effekt, har han sagt till Sveriges Radio.

I en del andra länder, bland annat Storbritannien, har man beslutat att dra tillbaka terroristerna medborgarskap men Sverige har valt en annan väg.

Kraftigt avstånd

Att släppa ut dessa terrorkvinnor i svenska samhället, vilket sker om bevisen mot dem personligen saknas, har svagt stöd i folkopinionen.

När Marcus Oscarsson frågat allmänheten om vad de tycker är utfallet tydligt. Över 20.000 personer (90,8 procent) anser att svenskt medborgarskap ska dras in, medan bara 972 personer (4,3 procent) är emot, när undersökningen avlästes på förmiddagen.